St-Paulusgemeenschap Malle - Zoersel

SPLASH

Artikelindex

De 'Sint Paulus Laughing And Singing Heralds'
zijn enthousiaste jongeren die...

... Regelmatig de eucharistieviering opluisteren

Wie 'kerkkoor' zegt, denkt al gauw aan iets oubolligs. Maar het kan ook anders. Splash is een jongerenkoor dat bruist van energie en enthousiasme. Jongeren vanaf het vijfde leerjaar die graag samen zingen en musiceren zijn bij ons dan ook meer dan welkom! Elke eerste zaterdag van de maand verzorgen we de liturgie om 18.00 uur met vrolijke samenzang, uptempo nummers, maar soms ook ingetogen melodieën. We brengen een brede waaier aan muzieksoorten; gospels, wereldliederen, frisse moderne (pop)liederen, religieuze liederen in een modern jasje en nog zoveel meer... We zingen niet enkel in het Nederlands, maar proberen ook graag eens een andere taal uit en streven ernaar om het repertoire vernieuwend, fris en enthousiast te houden. We merken dan ook dat onze jeugdige toets tijdens de eucharistievieringen sterk gewaardeerd wordt door zowel jong en als oud en repteren hier graag voor tijdens onze repetitiemomenten.

... Zorgen voor een vrolijke noot tijdens speciale gelegenheden

Met Kerstmis, Pasen, het vormsel en de eerste communie doen wij graag onze duit in het zakje door de vieringen sfeervol op te luisteren met een jeugdige toets. Daarnaast vinden we het heerlijk om ook bij doopsels of huwelijken de juiste toon te zetten met de mooiste akkoorden en meest aanstekelijke liederen. We zoeken dan ook graag samen met de 'feestvierders' naar  de juiste muziekstijl voor de gelegenheid.

... Samen plezier maken tijdens de maandelijkse avondactiviteit

Onder het motto "Wat je graag doet, doe je beter" streven we naar een ontspannnen en leuke sfeer tijdens de repetities, maar willen we daarnaast de vriendschapsbanden versterken tijdens onze maandelijkse avondactiviteiten. Teamspirit, vriendschap en plezier staan in SPLASH dan ook centraal! We zijn er echt van overtuigd dat een groep die goed samenhangt en samen plezier maakt, ook beter kan musiceren. Tijdens onze avondactiviteiten waarbij we eerst gezellig samen aan tafel gaan om lekker bij te kletsen, zorgen de keer-op-keer onvergetelijke activiteiten voor de nodige groepsvorming.
Deze activiteiten sluiten telkens aan bij ons jaarthema en zijn steeds zeer afwisselend gaande van knutselen, over bosspelen en zoektochten naar avondjes uit in de bowling etc...

... De vriendschapsbanden versterken tijdens het jaarlijkse jongerenweekend

Het splashjaar wordt jaarlijks ingezet met een super fantastisch jongerenweekend. Een weekend boordevol boeiende en uitdagende teambuildingactiviteiten en zangmomenten. Op deze manier kent het nieuwe jaar een bruisende start waarin de vriendschapsbanden terug aangehaald worden en de stemmen weer gesmeerd raken. Tijdens dit weekend wordt het jaarthema ook telkens ingeleid en leren we het jaarthemalied aan. Een echte aanrader!

 

Jongerenwerking SPLASH - ST.-PAULUSGEMEENSCHAP MALLE - ZOERSELCopyright © 2017. All Rights Reserved.